Mikor ajánlom?

  • ha elégedett vagy a szád formájával, de nem elég élénk a színe
  • ha kicsit változtatni szeretnél a formán, túl keskeny, vagy asszimmetrikus a szád
  • ha szinte nincs is a szádnak kontúrvonala, és ezért szinte teljesen egybeolvad a környező bőrnek a színével
  • ha sokszor volt herpeszed, és a nyoma látszik a szád szélein
  • idősebb korban, amikor az arc természetes színei már halványodnak: egy friss színű szájtetoválással lakár 10 évet is fiatalodhatunk

 

Hogyan történik?

A letisztítás és fertőtlenítés után érzéstelenítem a szádat. Az előrajzolás során kiválasztjuk a megfelelő színt, illetve megrajzoljuk a pontos formát. A kontúr pigmentálása nem jár különösebb kellemetlenséggel, akár érzéstelenítő nélkül is elviselhető. Ahogy haladunk befelé, többször megállok érzésteleníteni, ez teljesen egyéni, hogy hányszor, hiszen mindenkinek más a fájdalomküszöbe.

 

Teljes szájsatír

A szájtetoválás ezen fajtájánál az ajkak teljes felületét besatírozzuk. Egy élénkebb színnel rúzsozott hatás érhető el vele, egy lágyabb, púderesebb színnel pedig visszafogottabb lesz az összhatás, épp csak kicsit kiemeljük az ajkaidat. A kontúr minden esetben része a tetoválásnak, csak “nem él külön életet”, azaz csak egy hajszálnyit hangsúlyosabb, mint a száj többi színe.

 

Lágysatír - Félsatír

Ebben az esetben a szájtetoválás színe az ajkak közepe felé fokozatosan elhalványodik.

Fontos tudnod, hogy élénk színnel nem ajánlatos félsatírt készíteni, mert könnyen “lenyalt rúzs hatást” érhetünk el vele, ami nem túl esztétikus ugye. Ezen kívül akkor is mérlegelni kell a félsatírt, ha az ajkaid keskenyek, ugyanis ekkor inkább csak egy vastag szájkontúrnak tűnhet a végeredmény, hiszen nincs kellő terület elmosni a színt az ajkakon.

Tökéletes választás viszont vastagabb ajaknál, és egy pasztell, világosabb színnel, amely hasonló a száj eredeti színéhez.

 

Szájtetoválás - természetes sminktetoválás

 

Szájtetoválás - természetes sminktetoválás